La ce se (mai) uită copilul tău când stă pe internet

de: Andreea Cuzub
04 06. 2018

Toată lumea a căzut în mirajul internetului, iar copii nu fac excepție. În cazul în care te întrebai ce preferă să vadă aceștia atunci când stau cu orele pe internet, un raport vine în ajutorul tău.

Cu ajutorul funcțiilor de control parental, Karspersky Lab a întocmit statistici legate de comportamentul online al celor mici. Raportul prezintă rezultatele căutărilor efectuate de copii în cele mai folosite zece limbi, din ultimele șase luni.

Datele arată că cea mai preferată categorie a acestora este cea video. 17% din copii aleg să se uite la conținuturi video care includ servicii de streaming, video bloggers, seriale și filme. Pe locul al doilea se numără traducerile (14%), iar locul al treilea este ocupat de site-urile de comunicare (10%).

Spre surprinderea tuturor, site-urile de jocuri se clasează abia pe locul patru și generează doar 9% din căutările copiilor.

Un lucru demn de menționat este limba în care aceștia efectuează căutările. De exemplu, site-urile video și de muzică sunt căutate, de regulă, în limba engleză. Copiii vorbitori de limbă spaniolă fac mai multe căutări pentru site-uri de traduceri, în timp ce serviciile de comunicare sunt căutate cel mai mult în Rusia.

Copiii care vorbesc limba chineză caută mai mult decât orice altă naționalitate servicii de educație, în timp ce copiii vorbitori de limba franceză sunt cei mai interesați de sport și site-uri de jocuri.

În ceea ce privește căutările de pornografie, cele mai multe dintre acestea au fost efectuate în limba arabă.

În plus, pentru ultimele 12 luni, statisticile arată că site-urile de comunicare (social media, mesagerie, e-mail) au fost cele mai populare pagini vizitate de computerele cu modulul de control parental activat.

Raportul se bazează pe date cumulate de la PC-uri Windows și Mac-uri, care aveau modul de control parental activat, și din Kaspersky Safe Kids, un serviciu de sine stătător pentru dispozitive Windows, Mac, iOS și Android.